Galaretka cytrynowa

Galaretka cytrynowa
Składniki

* 1 galaretka -truskawkową lub wiśniową
* 1 galaretka cytrynową
* 1 galaretka agrestową
* 1 Śnieżka lub 200 ml śmietany 30%
* czekolada mleczna

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/2 l wody, schłodzić a następnie rozlać do 5 salaterek. Galaretki włożyć do lodówki do stężenia ale salaterki należy ustawić jednym bokiem na desce do krojenia. Salaterka ma stać pod skosem, ale tak aby galaretka się nie wylała. Po stężeniu żółtej galaretki rozpuścić galaretkę czerwoną i rozlać ją do salaterek stawiając już normalnie w lodówce.Po stężeniu czerwonej galaretki rozpuścić galaretkę agrestową i wylać na wierzch do salaterek. Włożyć do lodówki.
Gdy galaretki stężeją należy ubić Śnieżkę z niepełną szklanką mleka lub śmietanę 30% z dodatkiem cukru pudru.Śmietanę rozłożyć na galaretki lub kisiel i posypać startą na tarce (o drobnych oczkach ) czekoladą. Można udekorować owocami,rurkami itp. wg gustu.

pychota!