Pikantne kiełbaski z sosem pomidorowym
To czy lubimy pikantne zależy od gustu każdej osoby. Niektórzy lubią pikantne smaki, inni wolą bardziej subtelne. W każdym razie, ważne jest, aby spróbować i ocenić samemu, czy pikantne kiełbaski są dobre dla Ciebie.
Liczba osób : 2-3
- Czas przygotowania : 10m
- Czas gotowania : 10m
- Gotowe w : 20m
Składniki
- 4 pikantne kiełbasy
- 6 pomidorów
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- pieprz, sól
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W garnku zagotować niewielką ilość wody, włożyć kiełbasę na 3 minuty.
Kiełbasę wyciągnąć ostudzić, zrobić nacięcie w skórze wzdłuż, po czym usunąć skórę, pozostały farsz pokroić w plasterki.
Rozgrzać patelnię z łyżką oliwy, smażyć kiełbasę przez około 3 minuty. Dodać pomidory, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut, następnie przełożyć do blendera, skropić sokiem z cytryny i zmiksować na pastę.
Pastę można podawać na ciepło z tortillą, grzanką czy chlebem pita.
More from my site
Tags: przepis na danie główne