Pikantne kiełbaski z sosem pomidorowym

To czy lubimy pikantne zależy od gustu każdej osoby. Niektórzy lubią pikantne smaki, inni wolą bardziej subtelne. W każdym razie, ważne jest, aby spróbować i ocenić samemu, czy pikantne kiełbaski są dobre dla Ciebie.
kiełbasa

Liczba osób : 2-3

  •     Czas przygotowania : 10m
  •     Czas gotowania : 10m
  •     Gotowe w : 20m

Składniki

  •     4 pikantne kiełbasy
  •     6 pomidorów
  •     1 łyżka oleju słonecznikowego
  •     2 łyżki soku z cytryny
  •     pieprz, sól

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W garnku zagotować niewielką ilość wody, włożyć kiełbasę na 3 minuty.
Kiełbasę wyciągnąć ostudzić, zrobić nacięcie w skórze wzdłuż, po czym usunąć skórę, pozostały farsz pokroić w plasterki.
Rozgrzać patelnię z łyżką oliwy, smażyć kiełbasę przez około 3 minuty. Dodać pomidory, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut,  następnie  przełożyć do blendera, skropić sokiem z cytryny i zmiksować na pastę.
Pastę można podawać na ciepło z tortillą, grzanką czy chlebem pita.

Tags:

Comments are closed.